Czy są tu jacyś jego faniOdkąd przestałam kupować nutellę (no dobrze mocno ograniczyłam) musiałam znaleźć jakąś alternatywę. I było nią właśnie masło orzechowe!Jednak pamiętajcie, że masło masłu nie równe i podczas dokonywania wyboru warto zwrócić uwagę na kilka kwestii
Im krótszy skład tym lepiej!
Zwracaj uwagę czy w składzie składzie jest olej palmowy, cukier, sól czy syrop glukozowo-fruktozowy. Jeśli tak to odłóż z powrotem na półkę!
Wybieraj te masła, które w składzie mają 100% orzechów!
Sprawdzaj czy masło powstało z wykorzystaniem orzechów surowych czy prażonych. Orzechy prażone mają o wiele mniej wartościowego tłuszczu.
Ja najbardziej lubię masło orzechowe na kanapce w połączeniu z konfiturą jagodowąA Tobie w jakim wydaniu najbardziej smakuje
Twój komentarz