Pieczony kurczak z warzywami i pieczarkami
👉 2 pałki z kurczaka
👉 100g fasolki szparagowej
👉 1/2 małej cukinii
👉 1/2 małej papryki
👉 100g pieczarek
👉 1 łyżka oleju rzepakowego
👉 Przyprawy: ulubione zioła, słodka papryka, przyprawa po chińsku, pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso doprawić i nasmarować tłuszczem. Warzywa pokroić i dodać do mięsa. Wymieszać wszystko w misce z dodatkiem przypraw i tłuszczu. Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią aluminiową. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec przez około godzinę (w zależności od piekarnika). Na ostatnie 15-20 minut przed końcem zdjąć folię. W tym momencie warto włożyć ziemniaki na dodatkowej blaszce jeżeli chce się je wykorzystać.
Smacznego! 😁
Kontakt:
- 660 501 382
Elżbieta Baranowska
OPINIA PACJENTA: Polecam z całego serca Panią Elunię! Prawdziwa profesjonalistka a przy tym dobry człowiek. Spojrzała na mnie całościowo i po raz pierwszy uwierzyłam, że tym razem może się udać!
Twój komentarz