Elżbieta Baranowska
20 Lip

Faszerowana cukinia

Lato w pełni 🌞, a co za tym idzie sezon na warzywa!

Dużym upodobaniem wśród moich podopiecznych cieszą się faszerowane warzywa 😀 Dzisiaj przygotowałam dla Was przepis na faszerowaną cukinię❗️

 

Składniki:

👉 600g (1 duża) cukinia

👉 100g (porcja) mięsa mielonego z indyka

👉 25g (1/2 sztuki) cebuli

👉 10g (1 łyżka) oleju rzepakowego lub oliwy

👉 15g (1 łyżka) koncentratu pomidorowego

👉 30g (3 łyżki) kaszy kuskus

👉 50g (porcja) sera feta

 

Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.

Smacznego! 🥰

Twój komentarz




POKAŻ