Składniki:
⛄ Budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki)
⛄ Erytrol 40 g (4 łyżki)
⛄ Jajo 50 g (1 sztuka)
⛄ Jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka)
⛄ Rodzynki suszone 15 g (pół garści)
⛄ Ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka)
⛄ Skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
⛄ Wanilia - ekstrakt 0,5 g (kilka kropli)
Sposób przygotowania:
Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć mikserem z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku. Całość zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową. Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych i piec w piekarniku w 180 stopniach około 20-30 minut.
Smacznego! 😁
Twój komentarz