Elżbieta Baranowska
04 Kwie

Babeczki czekoladowe

Tym razem Wielkanocna 🥚🐇 propozycja na słodko 🍰 Przygotowałam dla Was przepis na babeczki czekoladowe! 🍫

Dodatek erytrolu i mąki owsianej w zasadzie nie wpłynie na smak babeczek, a znacząco obniży ich kaloryczność 😁Nawet jeżeli w Święta chcesz pozostać wierny tradycyjnym ciastom, to przetestuj ten przepis jeszcze przed Świętami lub już po nich❗️😊

 

Babeczki czekoladowe

👉Płatki owsiane zmielone/Mąka owsiana 2 szklanki 220g

👉Jaja 2 sztuki 100g

👉Olej rzepakowy 10 łyżek 100g

👉Kakao 3 łyżki 30g

👉Ksylitol/Erytrol 10 łyżek 100g

👉Mleko pół szklanki 110g

👉Proszek do pieczenia łyżeczka 5g

👉Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki 2g

 

Sposób przygotowania

Nastawić piekarnik na 200 stopni. W misce zmiksować jajka na puszystą masę, dodać do

nich ksylitol/erytrol i dalej miksować. Dodać powoli olej oraz mleko ciągle miksując, a

następnie dodać mąkę owsianą, proszek do pieczenia, sodę oraz kakao. Miksować tak

długo aż powstania jednolita gładka masa. Nakładać ciasto do foremek na muffiny i piec w

piekarniku około 15 min.

 

🎁Jeżeli chcesz poznać więcej Świątecznych przepisów to zgłoś się do mnie po darmowy ebook! Napisz komentarz lub wiadomość prywatną!

https://baranowska.dobrydietetyk.pl/co-nowego/2022/4/4/odbierz-w-prezencie-ebook-z-przepisami-na-wielkanoc/

Twój komentarz




POKAŻ