Elżbieta Baranowska
05 Maj

Muffinki jajeczne ze szparagami

Kolejny przepis z wykorzystaniem szparagów! Idealne na kolację, przekąskę lub spotkanie towarzyskie!

Muffinki jajeczne ze szparagami

Na 5 sztuk:

👉250g - 5 jajek

👉125g - 5 szparagów

👉5g - łyżeczka oliwy

👉50g - kawałek papryki

👉25g - kawałek pora

Pora posiekać w piórka, paprykę pokroić w kosteczkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem). Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.

Smacznego!😁🍴

Twój komentarz




POKAŻ